Vprašaj nas karkoli o EDINI ali podaj svoj predlog

in z veseljem ti bomo prisluhnili ali odgovorili na vprašanje.

Pogosta vprašanja

V kolikor med spodnjimi odgovori na pogosta vprašanja ne najdeš odgovora na svojega, nam piši preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte info@edinasveca.si

Čeprav EDINA izgleda navidez majhna, pa vsebuje približno 230 g naravnega voska, narejenega z odpadnim jedlnim oljem, ki zagotavlja do 60 ur gorenja. Dejanski čas gorenja je odvisen od zunanjih dejavnikov kot sta temperatura in vlažnost ozračja.

Sojin in palmin vosek se pridobivata iz svežih surovin, ki bi se lahko uporabile za hrano. Na svetu namreč več kot 820 milijonov ljudi vsakodnevno strada. Naš vosek, ki je narejen iz odsluženega vira, v nobenem pogledu ne posega v prehransko verigo. Poleg navednega palmin vosek prispeva k pretiranemu izkoriščanju tropskega gozda in uničevanju habitata številnim živalskim vrstam.

Naše sveče so narejene iz skrbno izbranega in prečiščenega odpadnega jedilnega olja, kateremu odstranimo morebitne ostanke hrane. Poleg tega mu dodamo manjšo količino nevtralizatorja vonja, ki odpravlja nezaželen vonj. Treba se je zavedati, da sveča porablja le nekaj gramov voska na uro, tako da je morebiten preostanek vonja praktično nemogoče zaznati.

Marsikdo, ki primerja naše sveče s parafinskimi, je mnenja, da imajo naše sveče mnogo prijetnejši vonj kot sveče, pri katerih je mogoče zaznati vonj po nafti.

Naš poslovni model, ki zagotavlja cenovno dostopno ekološko svečo, je vzdržen le, v kolikor nam kupci vrnejo določen procent uporabljenih steklenih kozarcev. Le na ta način lahko zagotvljamo ugodno ceno naše sveče. Zato je še kako pomembno, da svečo po uporabi odložite na v ta namen predvideno zbirno mesto.

Čisčenje stekla poteka v dveh fazah. V prvi odsluženo steklo v večji pečici segrejemo na cca 150 stopinj Celzija, s tem pa odstranimo ostanke voska. Pečica je dobro izolirana, tako da temperaturo ohranja še nekaj časa po izklopu. V drugi fazi stekleno embalažo operemo v industrijskem pomivalnem stroju, ki porablja zelo malo vode. V enem ciklu, ki traja 3 minute, porabi le med 1 in 2 litroma sveže vode izključno za izpiranje, saj za čiščenje uporablja umazano vodo, ki se nahaja v stroju.

EDINA se zaradi velike teže (zgolj steklena embalaža tehta 300 gramov) in ravnega dna ne more prevrniti tako hitro kot plastične parafinske, elektronske in solarne sveče. V kolikor vas skrbi, da bi se sveča kljub temu prevernila in poškodovala, si lahko priskrbite posebno stojalo. V kolikor pri tem potrebujete našo pomoč, nas pokličite na 01 62 00 422 ali pišite na info@edinasveca.si

Seveda bi lahko izdelali bistveno večjo svečo, ki bi tudi dlje gorela, a smo enostavno omejeni z velikostjo steklene embalaže. V sodelovanju s Steklarno Hrastnik že načrtujemo večjo stekleno embalažo, v kateri bi lahko izdelali večjo in dlje časa gorljivo svečo.

Neškodljivost našega voska so dokazali trije neodvisni evropski laboratoriji, in sicer Certech, Intertek in Laboratories Agroleico.

Verjamemo, da smo z odgovori razblinili tvoje morebitne dvome ali dileme. Veseli bomo tvojega mnenja, komentarja ali predloga, s katerim bi lahko Edino in z njo izkušnjo, ki jo ponuja, še izboljšali. Zato podpri našo idejo in pomagaj, da skupaj odpravimo kupe plastičnih odpadnih nagrobnih sveč.

Obrazec za tvoje vprašanje, predlog ali komentar

Veseli bomo tvojega sporočila. Ne skrbi, tvojega elektronskega naslova ne bomo objavili. Naš odgovor pričakuj najkasneje v roku 24 ur. Polja označena z * moraš obvezno izpolniti.